Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

NIEUWS
BELANGRIJK!
Per 23 december 2019 verhuizen wij naar het volgende adres: Bosstraat 65 6942 HG Nieuw-Dijk

Persbericht | 29 mei 2018

30.000 EHBO’ers duiken in wereld Drank en Drugs


Donderdag 24 mei 2018 hebben de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO en EHBDD een samenwerkingsovereenkomst getekend. De leden worden door de ervaren instructeur van EHBDD meegenomen in de dynamische wereld van “Drank en Drugs” en krijgen de kennis hoe als hulpverlener daarop te reageren. Dat doen zij met behulp van een ervaren LOTUS-slachtoffer om zo realistisch mogelijk de werkelijkheid te benaderen.

Voorzitter De Wilde van de Koninklijke EHBO is blij dat de vrijwilligers op een betaalbare manier hun kennis kunnen vergroten: “Als EHBO’ers oordelen wij niet, maar zetten wij ons in om zo goed mogelijk hulp te verlenen. Ook aan mensen bij wie drank of drugs een niet gewenste uitwerking hebben.” Lars van Driel, directeur van EHBDD, ziet de wisselwerking als pluspunt: “Het gebruik van drank en drugs neemt de afgelopen jaren toe. Voorheen kwam je het gebruik van middelen met name tegen bij grootschalige evenementen maar de afgelopen jaren is het gebruik van middelen ingeburgerd in diverse settingen binnen onze maatschappij. Het is fijn dat wij onze kennis zo kunnen delen met een grote groep hulpverleners.”
Door op diverse plaatsen in het land een betaalbare opleiding te bieden kunnen de vrijwilligers van de Koninklijke EHBO, die actief zijn bij vele grote en kleine evenementen, kennis opdoen over de meest voorkomende middelen en de trends in gebruik en de effecten die de verschillende middelen hebben op het lichaam. Dat stelt ze in staat tijdig te signaleren, reageren en triageren met specifieke kennis over hoe te handelen bij EHBDD.
 

Persbericht | 9 Februari 2018

Koude Carnaval pas op voor onderkoeling
De komende dagen gaat het erg koud worden in Nederland. Temperaturen dalen onder het vriespunt en er is kans op neerslag. Extra reden om je tijdens de Carnaval goed en warm te kleden en op te passen met het gebruik van alcohol. Het gebruik van alcoholhoudende dranken kan zorgen voor ernstige onderkoeling.

Alcohol heeft een verdovende werking op het lichaam en daardoor heeft de gebruiker minder snel door dat hij het koud heeft. In combinatie met de koude buitenlucht is de kans groter dat men onderkoeld raakt.
Het landelijke expertisecentrum rondom ‘Eerste Hulp Bij Drank en Drugsongevallen’ (EHBDD)
waarschuwt carnavalsvierders voor het krijgen van lichte en ernstige onderkoeling. Zorg ervoor dat je
goed gekleed bent en dat je van tevoren gegeten hebt. Zorg dat je ook goed blijft eten tijdens het
carnaval vieren en pas op met het gebruik van alcohol. Merk je dat je je niet goed gaat voelen? Meld je dan bij de EHBO of bel 112.

Hoe herken je onderkoeling?
Bij lichte onderkoeling heb je een koud gevoel en ben je aan het klappertanden.
Daarnaast is er sprake van een bleke en koude huid met soms blauwe vlekken. Opmerkelijk is de blauwe verkleuring rondom de mond. Bij een ernstige onderkoeling heb je, naast bovenstaande verschijnselen, ook oren en lippen die blauw kunnen zijn en gaan bewegingen moeizaam. Tevens is er een toenemende mate van slap en versuft gevoel en zijn de vitale functies verstoord. Er kunnen bewustzijnsstoornissen ontstaan. Bel bij een ernstige onderkoeling altijd 112.


DOWNLOAD HIER GRATIS DE FLYER IN PDF FORMAAT

DOWNLOAD HIER GRATIS DE FLYER IN JPEG FORMAAT
 


Speciale ehbo'ers bij ieder feest ADE tegen drank- en drugsslachtoffers

 

Bij ieder feest tijdens het Amsterdam Dance Event (en dat zijn er honderden) staan dit jaar speciaal getrainde ehbo'ers klaar. Ze letten in het bijzonder op gezondheidsproblemen die met drank en drugs te maken hebben.

Er is zelfs een naam voor ze: ehbdd'ers. In die afkorting staat 'dd' voor drank en drugs. 'ADE en drugsgebruik staat ook wel synoniem aan elkaar. Afgelopen jaren zijn er toch wel incidenten geweest waardoor de gemeente heeft besloten om toch meer aandacht te vestigen op de eerste hulp bij drank en drugs ongevallen', legt Lars van Driel van de 'EHBDD' uit.

De ehbdd'ers zijn er niet alleen voor als het misgaat, maar zijn ook getraind om te herkennen wanneer iemand out dreigt te gaan. Of het met de inzet van de speciale hulptroepen te maken heeft is niet met zekerheid te zeggen, maar vooralsnog zijn er tijdens deze editie van ADE geen ernstige incidenten met drank en drugs bekend. (BRON: AT5 22 oktober 2017) 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.